Ιουνίου 08, 2018

“Κοσμοναύτες εσωτερικού διαστήματος- οἷα τὰ ἄνω, τοιαῦτα τὰ κάτω” στο Αστεροσκοπείο Αθηνών στο Θησείο σε επιμέλεια Σπύρου Βερύκιου.

Παρασκευή 8 Ιουνίου: Εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης “Κοσμοναύτες εσωτερικού διαστήματος- οἷα τὰ ἄνω, τοιαῦτα τὰ κάτω” στο Αστεροσκοπείο Αθηνών στο Θησείο σε επιμέλεια Σπύρου Βερύκιου.

Για το “Fantastic Voyage, 6.00 pm”

Όσο περνάει ο καιρός, τα διαγαλαξιακά ταξίδια μου πληθαίνουν. Βρίσκομαι ολοένα και συχνότερα μπροστά σε καινούργια τοπία, γνώριμα και άγνωστα, τα οποία προσπαθώ, συνειδητά πια, να τα αποτυπώνω με τα προσωπικά μου μέσα προκειμένου να μην ξεχαστούν. Όμως το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα εσωτερικά μου ταξίδια, που τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται κι αυτά με ιδιαίτερη συστηματικότητα. Ξεκινούν με το άνοιγμα μιας πόρτας μία φορά την εβδομάδα. Τα πράγματα που σκέφτομαι, οι διαδρομές που ακολουθώ, οι έγνοιες και οι προβληματισμοί, οι λύσεις που βρίσκω ή που δεν βρίσκω και τα συμπεράσματα που εξάγω γίνονται η δική μου γραμμή, την οποία δεν μπορεί να μιμηθεί κανείς, γιατί ο καθένας έχει την γραμμή του. Η γραμμή μου και η πόρτα είναι το μεταφορικό μου μέσο γι’ αυτά τα ταξίδια.

Στέφανος Ρόκος Απρίλιος 2018

https://www.culturenow.gr/kosmonaytes-esoterikoy-diastimatos-paralliles-ektheseis-se-athina-vryxelles-tokyo/